top of page
IMG_3188_edited.jpg

Klimafokus Vejle

Sammen sætter vi søgelyset på Vejles klimahandlinger

IMG_3188_edited.jpg

Hver dag giver os nye muligheder for at nå i mål med at sikre kloden for vores børns fremtid. I lokalt fælleskab finder vi ny viden, inspiration og drivkraft.

"

Kom med i vores lokale borgergruppe for klimahandling.

At forholde sig til klima er for mange skamfyldt.

Vi føler skyld, vrede og angst. Eller ingenting.

Det er helt naturligt i en krise, som den vores natur er i.

Derfor står vi sammen om en imødekommende tone blandt medmennesker.

Klimafokus Vejle er en politisk uafhængig organisation, der arbejder for at fremme fællesskab, klimahandling og inspiration blandt borgere, politikere og erhvervsliv i Vejle.

IMG_3514.HEIC

Vi er en alsidig gruppe som afholder arrangementer med fokus på klima og den bæredygtige udvikling.

Vi har afholdt  hyggearrangementer i en skovhave, foredrag om bæredygtigt landbrug, vækst og klima samt klimaforandring og håb. 

Du behøver ikke at være medlem for at deltage.

Skyggepris

Industrial Smoke

Vi ønsker kommunale beslutninger der fremmer mindre CO2e-udledning.

Vejle har fine tiltag i form af: at der Vejle Kommune i flere af de politiske sager skal redegøres for klima og resiliens: læs mere her
Desuden er der vedtaget en grøn indkøbspolitik: læs mere her
Hvor klimaaftrykket indgår som en faktor i Kommunens overvejelse i beslutningsfasen.

Dog er det på grund af den aktuelle kritiske situation i klimaet, yderst vigtigt med hurtig og effektiv nedsættelse af mængden af drivhusgas-udledning (i nedenstående nævnt blot som CO2), og her finder vi Vejle Kommunes tiltag for ukonkrete.

Ifølge bl.a. Concito og klimabevægelsen vides det, at den mest enkle, effektive og retfærdige måde at nedsætte CO2 udledningen, er at lade omkostningen ved CO2-udledningen - indgå i prisen. Det betyder, at man ved investeringer og indkøb (over en bagatelgrænse på f.eks. 50.000 kr.) skal anvende en intern CO2-pris, der svarer til produktets eller ydelsens klimabelastning.
Denne pris kan som start være teoretisk, for at hjælpe vores hjerner og vores samarbejdspartneres hjerner til at forstå og handle på klimaaftrykket i disse sager.

Vi foreslår sammen med Klimabevægelsen i Danmark, at kommunen anvender en intern pris på mindst 850 kr. pr. ton CO2-ækvivalenter i 2022, da dette er en realistisk, men også effektiv startpris. Som alternativ kan EU-kvoteprisen på 450 kr. pr. ton CO2-ækvivalenter anvendes.
Prisen skal gradvis stige til 1.500 kr./ton i 2030, som det anbefales af Klimarådet!
Denne pris kaldes en skyggepris.


Middelfart Kommune har allerede indført skyggeprisen.

IMG_3185.JPG
bottom of page