top of page

Bæredygtig bydel 

IMG_0414.JPG
Vi vil undersøge muligheden for at skabe en bæredygtig bydel

To medlemmer af Klimafokus Vejle arbejder via Foreningen Bæredygtig bydel på at få etableret en bæredygtig bydel på 3 – 400 boliger på Uhrhøj, hvor der nu er en pløjemark.

Vi tror at man med en gennemtænk plan, kan gøre det grønne valg til det lette valg og samtidig vil vi fokusere på at skabe fællesskaber i bydelen med adgang til mange fælles faciliteter. Boligerne skal være bæredygtige og derfor også små. Den private have minimeres, til gengæld er naturen til fælles brug lige udenfor døren. Vi skal etablere vores egne VE-anlæg og rense vores spildevand på egen grund, ligesom at regnvand skal håndteres på egen grund. Vi håber regnvandet kan indgå i en badesø. Vi vil arbejde for et aktivt bydelscenter med cafe/værtshus, cykelværksted, vaskeri, bageri eller andre små iværksætter-virksomheder, der vil bidrage til at skabe liv i bydelen hele dagen.

Der er blevet afholdt tre offentlige workshop om byggeri, udearealer, energi og vand. Til foråret følger vi op med workshop om økonomi og jura d. 15. marts og bæredygtig mobilitet d. 23. marts. Senere noget om socialøkonomiske virksomheder, og hvordan man organiserer og styrer processen ved at etablere en bydel.

Støtte

Projektet er blevet økonomisk understøttet af Borgernes klimapulje.

Medieomtale

Verdensmaal-ikon-06.png
Verdensmaal-ikon-11.png
Verdensmaal-ikon-07.png
Verdensmaal-ikon-12.png
Verdensmaal-ikon-17.png

Det sker

Vi afholder workshops om byggeri udearealer energi og vand.

Kontakt

Niels Reiter 2033386
Britta Edelberg 2026293865

bottom of page