Bæredygtig madlavning
Vi vil undersøge muligheden for at lave bæredygtig og lækker mad med mindre kød.
Vi vil gerne være med til at kombinere den traditionelle danske madlavning, som den ser ud i 2023, hvor der bliver lagt vægt på, at der bliver brugt mindre kød uden det går ud over smag og struktur i maden.
Baggrunden for at have fokus på bæredygtig madlavning på denne måde er, at det vil være med til at nedbringe CO2 udledningen. Samtidig er det oplevelsen, at der er mange almindelige mennesker, der har svært ved at finde smagfulde alternativer til traditionelle kødretter, hvis en del af kødet skal erstattes af mere plantebaserede råvarer.
Der er en udfordring ift. arbejdet med ”Bæredygtig madlavning”, at vi har brug for nogle gode mennesker, der vil være med til at arbejde med dette emne, har idéer etc. Vi har selv nogle idéer om at man kan lave nogle workshops omkring emnet, lave kursus, arrangere foredrag med kok(eller lignende), besøge køkken/restaurant mm.
Alle er velkommen til at deltage! Ovenstående idéer er blot idéer, - skulle der være en ildsjæl ift. arbejdet med bæredygtig madlavning vil vedkommende kunne få stor indflydelse på projekter inden for området ”Bæredygtig madlavning”!
Pt. er det Bo Dalsgaard Jørgensen, der på vegne af Klimafokus Vejle er kontaktperson på ”Bæredygtig madlavning”. Hvis du er interesseret i at høre nærmere eller deltage, er du velkommen til at kontakte Bo på bdj.vejle@gmail.com.
Støtte
Det sker
Vi arrangerer workshops kurser og besøg på restaurenter.
Ta med til arrangegementet om klimavenlig mad fra Vejle Fjordhaver den 3 juni kl 13-17 ived Brejning havn læs mere her
Kontakt
Bo bdj.vejle@gmail.com.
Medieomtale
Hvem står bag